Reggeli kávé

Szia!
Örülök, hogy ide tévedtél. A lexyvampire névre keresztelt honlapom 2009.12.24-óta üzemel, jelenleg a How to get away with murder névre hallgató,  34.rucijába bújtatva. Az oldal tartalma és dizije mind Lexy munkája. Nincs más dolgod, mint körülnézni és máskor is visszajönni!
Jó nézelődést!

 

 
Táncoló galaxis


Live fast, die young!

Lexy, 22, barna haj, kék szem, piercingek, vidám, nagyszájú, spontán, őszinte, rajzol, könyvmoly, Árnyvadász, Exo, Miyavi, the GazettE, Akanishi Jin, anime, manga, dorama, Japán, Hamburg, fantasy, zene, buli, film, shopping, eper, kávé, West duo, koncertek

blog  {a bejegyzések lakhelye
Lexy  {a bloggerina bemutatkozik
történetek  {irodalmi próbálkozásaim
lexyvampire  {az oldal dolgai
vendégkönyv  {a mondanivalódnak
reklámkönyv  {a reklám helye

 

 
Csillagok dala

Véleményed kulturált módon fejtsd ki! ~ Ne itt reklámozz! Arra ott a reklámkönyv. ~ Ha valamelyik szabályt megszeged, törlöm az üzenetet!
 

 
Messzi álmaim

Tennivalók, vennivalók:
koncerteket dvdre kiírni
anyának szülinapi ajándékot venni
filmeket dvdre kiírni
videót megcsinálni
pénzt átutalni


 

Írnivalók:
Csontváros könyvkritika
Nők, akik inspirálnak
Cover - kedvenc dalfeldolgozásaim
Kedvenc bloggereim
Könyv vs. film
Tippek az egyetemhez

 

 
Szárnyaló idő


Dec. 31. - Líra kupon
Jan. 2. - JKV határidő
Jan. 5. - Első munkanap
Jan. 23. - Nina szalagavató
Jan. 29. - HTGAWM
Febr. 10. - Anya névnap
Febr. 14. - Bálint névnap
Febr. 14. - SOWK premier

 

 
Suttogó érzések

Jelenleg nézett:
Anime:
    ● La Corda d'Oro Blue Sky 7. rész
    ● Kamigami no Asobi 7. rész
    ● Haikyuu!! 7. rész
    ● Black Bullet 7.rész
    ● Karneval 3.rész
    ● Chihayafuru 2.évad 4.rész
    ● Hakuouki 3.évad 2.rész
    ● Maoyuu Maou Yuusha 2.rész 
    ● Zettai Karen Children: The
       Unlimited 2.rész

Dorama:
    ● Fated to love you 18. rész
    ● Fondant Garden 13.rész

Sorozat:
    ● How to get away with murder 9.rész
    ● Supernatural 6.évad 1.rész
    ● The Vampire Diaries 5.évad 13.rész
    ● The Originals 1.évad 14.rész
    ● New Girl 2.évad 10.rész

 

Jelenleg olvasott:
Könyv:
    ● Higasino Keigo: X - A gyilkos ismeretlen

Manga:
    ● Takarai Rihito: Seven Days
    ● Hino Matsuri: Vampire Knight
    ● Sato Zakuri: Mairunovich
    ● Hazuki Kanae: Sukitte Ii Na Yo
    ● Watanabe Ayu: L-DK
    ● Aihara Miki: Hot Gimmick
    ● Nicky Lee: The One 27.fejezet

 

 
Könnycseppek az esőben 

Szünetel: niky16 Pflore

 
Te énekelsz nekem
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Van egy dal a lelkemben

Day 18-19

"Talán a hétköznapok is olyanok (...), mint a látás vagy a csend - az ember észre sem veszi, milyen értékesek, míg egy napon el nem veszti őket."

 

Sziasztok!
A múlt hétről csak pár szóban tennék említést. Szerdán csoportmunkában dolgoztunk vezetéselméleten és ötöst kaptunk rá. Csütörtökön már a déli busszal hazajöttem, hogy be tudjak menni a tvsekhez. Beszéltem az egyik fickóval, mondta, hogy mehetek hozzájuk gyakorlatra, de a tulajjal is beszélnek kell, mert ezt ő intézi. Elkérte a számom, hogy majd hívni fognak. Kb másfél óra múlva hívott a tulaj, hogy pénteken kettőre menjek be és megbeszélünk minden részletet. Pénteken bementem, erre közlik, hogy a tulajnak dolga volt, ezért elment, de amúgy "Mára volt megbeszélve a találkozó?" Mondom, igen, de mindegy. Mondták, hogy majd ma hívjam fel, mert hétfő-kedd nagyon elfoglalt lesz. Erre ma délelőtt már háromszor hívtam, de nem vette fel. Később még próbálkozok, aztán majd kiderül.
Hétfőn csak egy órára mentem be, mert úgy volt, hogy zh-t írunk, de a tanár azt se tudta, hogy mi van. Az esti órán meg nem maradtam, úgyhogy felesleges volt bemenni. Az EU tanár meg állítólag totál részegen tartott órát, vörös volt a feje, össze-vissza beszélt, alig bírt kiszállni a liftból és még egyenesen se bírt menni. Mondhatom, nagyon szép. Tegnap reggel bementem a suliba, mert le kellett adnom a műfajismeret feladatomat, meg vettem jegyet a diáknapokra. Délután vissza akartam menni, mert voltak programok, meg este koncert, de rohadt szar idő volt, esett az eső, meg ezerrel fújt a szél, úgyhogy inkább itthon maradtam. Ma meg majd délután megyek vissza, aztán (a nagyszerű buszközlekedésnek köszönhetően) holnap reggel jövök haza. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Az barátnőm mondta tegnap, hogy jön az egyik haverja is, aki baromi helyes és biztos be fog jönni nekem, úgyhogy mivel neki van párja, nyugodtan próbálkozzak be a srácnál. Hát... majd kiderül, hogy milyen a pasi :)
Holnap is megyek bulizni, mert rohadt jó programok lesznek, meg pénteken is bemegyek egy időre, de időben haza fogok jönni, mert szombaton meg Pestre megyek, és nem akarok hulla fáradtan vagy éppen másnaposan utazgatni.
Megyek, mert még sok dolgom van indulásig. Majd jelentkezem. Jók legyetek :D

Day 18: Kedvenc J-Rock feldolgozásod.
Nincs.

Day 19: Legjobb élő J-Rock banda.
the GazettE

Zeneajánló:
SeeYa - Gaseumi mungkeul: Mert imádom :)

2012.04.25. 11:47, Lexy

Day 17

"Nagyon fontos a megfelelő egyensúlyt megteremteni - mind a külsőt, mind a belsőt. De mind a külső, mind a belső a kemény munka után igényli a pihenést és a szabadságot."

 

Sziasztok!
Pénteken letudtam a fodrászt. Vágott egy kicsit a végéből, és át lettek festve a kék csíkjaim is, mert hihetetlenül ki voltak már fakulva.
A hétvégém elég unalmasan telt. Szombat délelőtt nem sok mindent csináltam, igyekeztem kipihenni magam. Délután anya bőrgyógyász-kozmetológushoz ment, én meg elmentem vele. Utána elmentünk shoppingolni is, de semmi olyant nem találtam, ami tetszett volna és még az ára is elfogadható. A sok mászkálás mindenesetre alaposan lefárasztott. Ma délelőtt meg a házimunkában segítettem, délután meg műfajismeret házit írtam, meg próbáltam keríteni egy csoporttársat, aki múlt héten volt órán és jegyzete is van. Elhihetitek, hogy nem volt könnyű, de nemrég egy srác jelezte, hogy holnapra hozza a jegyzeteit. Legalább eggyel kevesebb gond :)
Holnap leszek olyan rendes, és befáradok a suliba :D Mondjuk azt már eldöntöttem, hogy az esti órámon nem maradok. Úgysem hiányoztam még róla, hát most itt az ideje.
Nem is mondta, de még kedden beugrottam a sulikönyvtárba, hogy visszavigyem a könyveket, és tudjátok mire bukkantam teljesen véletlenül? Egy japán nyelvtani összefoglalóra. Belenéztem, teljesen az alapoktól rendszerezve van bent minden, példákkal, meg hasonlókkal. Úgyhogy azzal a lendülettel ki is vettem a könyvtárból. Majd itthon lefénymásolom, és ha egy kicsit több időm lesz, nekiállok rendesen a japánnak :)
Holnapra jó szar időjárást mond, úgyhogy már előre örülök neki :S  Azt hiszem, reggel esernyőt is vinnem kell magammal.
Úgy döntöttem, hogy nekiállok begépelni egy új részt, az "Én csak írom, de te magad vagy a dallam"-ból. Aztán ha érkezik valamiféle reakció ezzel kapcsolatban, fel is fog kerülni az oldalra.
További szép napot!

Day 17: Az abszolút J-Rock idolod/példaképed.
Miyavi ♡ Mivel ő volt az első, akit megismertem, valószínűleg mindig meghatározó személy marad :)

Zeneajánló:
SHINee - Sherlock : imádom a koreográfiáját :)

2012.04.15. 17:42, Lexy

Day 16

"Varázsereje volt a zenének. Mindent kitágított és színpompássá tett, mintha az élet sötét árja zúgna benne, nem volt többé sem teher, sem határ, nem volt egyéb, csak fény, dallam és szerelem."

 

Sziasztok!
Tegnap emlegettem, hogy befejezem a filmajánlót. El is készült, csak este már nem volt energiám feltenni. De most végre ez is megtörtént.

 

 

Bizonyára mindenki ismeri az apja helyett hadba vonuló fiatal lány, Mulan történetét, amely az egyik legismertebb kínai legenda.


Ha el szeretnéd olvasni az ajánlót, akkor kattints ide.

 

 

Délelőtt fodrászhoz mentem volna, csak írt a fodrász, hogy áramszünet lesz náluk, úgyhogy egyre kell mennem. Lassan megyek is készülődni.

Day 16: Kedvenc J-Rock dalszöveged. (+fordítás)
The GazettE - Untitled. Mert mostanában sokat hallgatom, és szerintem annyira szép :)
A videó el van látva az eredeti dalszöveggel, a fordítást pedig a Bővebbenre kattintva olvashatjátok.

Zeneajánló:
CN Blue - Try Again, Smile Again

 

2012.04.13. 11:03, Lexy

Day 12-15

"Ha valaki találkozik az igazival, azt egyszerűen tudja. Másra sem tud gondolni. Ő a legjobb barátod és a lelki társad is egyben. Alig várod, hogy vele élhesd le hátralévő életed. Senki és semmi más nem fogható hozzá."
 

Sziasztok!
Elkészült az oldal új kinézete, számszerint a huszonegyedik, világos, tavaszias, vidám színekkel és az egyik kedvenc doramámmal - amiről hamarosan ajánlót is hozok nektek :) Nekem nagyon tetszik. Imádom a kéket, így több árnyalatát is felhasználtam. Véleményeknek nagyon örülnék :)
A tegnapom nem kezdődött túl jól. Reggel anya ébresztett fel, hogy kössem be a jobb hüvelykujját, mert elvágta és bal kezzel nem tudja rendesen beragasztani. Holt kómásan kikecmeregtem az ágyból, aztán mikor megláttam a kezét egyből felébredtem. Totál véres volt az ujja, a ragasztó is teljesen át volt vérezve, a kötszer papírtasakja is tiszta vér. Kész horrorfilm volt, komolyan. Kimentünk a konyhába, vágtam gézt, és mikor a tapaszért nyúltam, már éreztem, hogy szédülök. Tök rosszul lettem. Minden bajom volt, állítólag kb 10 másodpercre el is vesztettem az eszméletem. Nem tudom, mi volt velem, mert nem szoktam rosszul lenni a vértől. Talán az lehetett, hogy felkeltem és csak azt láttam, hogy minden véres és gondolom valahol tudat alatt megijedtem, ezért lehettem rosszul. Vagy nem tudom. Ilyen ébresztőm még sose volt, az biztos. A napom azon kívül elég unalmas volt. Rengeteg házimunka volt, meg bénáztam egy sort, mert sikerült lefejelnem a szárogatót. De hál' istennek nem olyan durván.
Ma délelőtt tizenegytől volt németem, végre rávettem magam, hogy betévedjek az egyetemre. De már a buszsofőrnek odafelé sikerült felhúznia. Egy idős néni, meg egy kiscsaj szállt fel előttem, és a csaj nem törölte meg a lábát. Erre a sofőr kiakadt, hogy és megállított minket, hogy "Gyerekek, nálatok otthon sem szokás használni a lábtörlőt?" Meg mi az, hogy az idős hölgy is lábat tudott törölni, mi meg nem. A csajszi előttem csak szó nélkül továbbment, én meg megmondtam a sofőrnek, hogy már bocs, de én töröltem lábat, meg különben se gyerekezzen le engem. Na erre már nem szólt egy szót se. Szerencséje. Lényeg a lényeg, minden megállónál cirkuszolt a lábtörlés miatt, meg egy öreg nénit le is szállított a buszról, mert nem volt érvényes igazolása. Az egy dolog, hogy leszállította, mert érthető, hogy ő se akar büntetést. De a hangnem, amit megengedett magának a fickó, egyszerűen felháborító volt. És még ő akart kioktatni. Nevetséges. A németnek semmi értelme nem volt, egy szituációt kellett eljátszani, meg a házit ellenőriztük. Utána hazajöttem, aztán este ötkor lett volna még egy órám, amin elő is kellett volna adnom, de mondtam a többieknek, hogy szóljanak a tanárnak, hogy beteg vagyok és majd jövő héten előadom. Amúgy tényleg nem vagyok valami jól. Fáj a fejem, a torkom, köhögök, meg szerintem náthás is leszek, mert egyre többször fújom az orrom. Már csak egy betegség hiányzik, de tényleg. Anya kérdezte, hogy nem lesz-e gond abból, ha nem megyek vissza. Mondtam neki, hogy nem, mert rajtam kívül négy ember adott volna elő, és negyvenöt percbe ennyien nem fértünk volna bele, meg a tanár amúgy is lazán veszi.
Holnap szintén hanyagolom a sulit. Talán többen azt gondolják, hogy nagy lógós vagyok, pedig nem :) A félévben még szinte semmit nem hiányoztam, úgyhogy most pótlom a lemaradást.
Meg amúgy sem tudnék menni, mert fodrászhoz megyek. Átfestetem a kék csíkjaimat, meg vágatok a végéből egy kicsit.
Érdekelne, hogy az "Én csak írom, de te magad vagy a dallam"-on kívül olvasnátok-e más témájú írásokat is tőlem? Mert a szünetben ihletet kaptam egy új történethez is, teljesen más témában, de ha senkit nem érdekel, akkor nem teszem fel az oldalra. Kérlek, majd jelezzétek, hogy lenne-e rá igény.
Befejezem a filmajánlót, amit a múltkor elkezdtem, és talán még ma fel is rakom.
További szép estét :)

Day 12: Kedvenc J-Rock énekesed.
Gondolkodtam, hogy a számtalan kedvencem közül ki kerüljön ide, végül a későbbiek ismeretében Ruki mellett döntöttem :)

Day 13: Kedvenc J-Rock dobosod.
Kai. Imádom, ahogy a koncerteken püföli a dobokat :)

Day 14: Kedvenc J-Rock gitárosod.
Aoi. Nem tehetek róla, de imádom.

Day 15: Kedvenc J-Rock basszerosod.
Egyértelműen Reita. Végem van a sráctól, de komolyan

Zeneajánló:
Michel Tello - If I catch you

2012.04.12. 20:54, Lexy

Day 11

"A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedved, emléket teremt, megváltoztathatja az életedet."

 

Sziasztok!
Először is, mivel csak most írok, utólag is Boldog Nyuszit mindenkinek :)
Nem nagyon tudok miről írni, mivel a "szünetben" semmi érdekes nem történt. Pihentem, tanultam, Disney rajzfilmeket meg sorozatokat néztem. Ma már suliba kellett volna mennem, de hogy őszinte legyek, semmi kedvem nem volt, meg amúgy se hiányoztam még szinte semmit, úgyhogy nem mentem be. És holnap se fogok. Meg pénteken se. Csütörtökön se mennék, de szociológián referálok, úgyhogy muszáj lesz. Szóval jól lerövidítem a hetet :D
Egy apró változtatás történt az oldalon, a cseréimet egy modulba tettem. Hamarosan szerintem design csere is várható, mert a fejemben már kezd körvonalazódni az új design.
Hozni akarok nektek egy filmajánlót, amit mindjárt el is kezdek megírni.

Day 11: A legeslegelső J-Rock dal, amit hallottál.
Miyavi - Are you ready to rock. Ha jól emlékszem :D

Zeneajánló:
CN Blue - In My Head

2012.04.10. 17:59, Lexy

Day 10

"Amikor húszévesek vagyunk, a tavasz és a szívünk között valamilyen rejtélyes és nehezen megmagyarázható kapcsolat létesül."

 

Sziasztok!
Szinte el sem hiszem, de végre szünet van. Ez a hét valami borzalmas volt. Totál lassan telt el, ráadásul értelme sem volt. Tegnap sikeresen felhúztak a suliban, úgyhogy mire hazaértem, tiszta idegbajos voltam. Az egész úgy kezdődött, hogy reggel kilenckor lenne az első előadás, de fél tízig vártunk a tanárra és sehol senki. Gondoltuk, hogy akkor biztos megint nem lesz óra, mint ahogy az előző két héten se volt, csak a tanár megint volt olyan kedves, hogy nem szólt. Az első emeleten ültünk le, mert ott tök kényelmes a garnitúra és beszélgetni kezdtünk. Aztán negyed órával később szóltak, hogy menjünk órára, mert itt a tanár. Úgy felhúztam az agyam. Mi az, hogy háromnegyed órát késik, és akkor még menjek be órára? Harminc percet voltunk kötelesek megvárni, azt meg is tettük. Erre beesik negyvenöt perc késéssel, én meg menjek órára? Ilyen nincs. És ha már nem lettünk volna ott, mit csinál? Utánunk telefonál vagy mi? Hihetetlen... A másik fénypont meg a német volt. Egykor kezdődött volna az óránk, de a nő már ötvenkor kinyitotta a termet, meg beengedett minket. Erre még fél órát ott ültünk, mire bejött, mert neki sürgősen ki kellett töltenie egy osztrák kérdőívet, ami persze nem ért rá óra után, mikor amúgy sincs órája. Áh, dehogy. Az egy dolog, hogy húsz percet késett, de annyival később is engedett el minket, aminek köszönhetően lekéstem a buszom és várhattam a következőre. Annyira jó volt, de komolyan. Azért nem tudom, hogy némelyik tanár mit képzel magáról. Azt hiszik, nincs jobb dolgom, mint reggeltől estig az egyetemen ülni, vagy mi? Hát ba.sszák meg.
A mai nap is egy merő unalom volt. Kommunikáción meg vezetéselméleten végig gyakorlatokat csináltunk, amiket állítólag majd tudunk hasznosítani, mikor már dolgozni fogunk, de arra senki nem jött rá, hogyan. Na mindegy. Szemiotikán meg majdnem sikerült elaludnom. De túléltem :D
A múltkor az jutott az eszembe, hogy arra kéne használnom ezt a rettenetesen hosszú szünetet (remélem, érzitek az iróniát), hogy filmeket nézzek. Egész konkrétan Disney rajzfilmeket, meg sorozatokat. Aztán majd meglátjuk, hogy bokros teendőim között mire jut idő. Elvileg az lenne a lényeg, hogy pihenjek, de persze ilyenkor is egy csomó sulis feladat van :S
Gondolkoztam a pasikkal való kapcsolatomról. Tudom, tudom, ez már rosszul kezdődik :D De tudjátok, mi van? Rájöttem, hogy eddig még egy fiú sem tudott fél évnél tovább lekötni. Egy idő után, valószínűleg azért, mert nem voltam meg senkibe fülig szerelmes, elvesztem az érdeklődést irántuk, míg végül vagy közös megegyezésre vagy pedig általam történik a szakítás. Néhányan talán most csodálkoznak, hogy nem voltam még fülig szerelmes. De tényleg nem voltam. Eszembe jutott, hogy talán velem van a baj, de aztán beugrott, hogy a múltkori "beszélj ki magadból mindent" készségfejlesztésen több csoporttársam is mondta - idősebbek is- , hogy még nem voltak szerelmesek. Úgyhogy akkora gond talán nincs velem :D Mondjuk jelenlegi állapotomban is tökéletesen érzem magam és most egyáltalán nem hiányzik egy párkapcsolat. Ezzel nem azt mondom, hogy nem is akarok szerelmes lenni, mert persze, jó lenne, de én így is jól érzem magam. Majd csak eljön annak is az ideje, mikor a rózsaszín felhőktől semmit sem fogok látni :)
Szünetben megpróbálok rákapcsolni a dolgokra, és végre a másik oldalamat is megtölteni tartalommal, mert szerencsétlen még félig sincs kész.
Tudom, hogy elég csapongó a gondolatmenetem, de nagyon fáradt vagyok, úgyhogy nézzétek el nekem. Szerintem most megyek is aludni. Legyetek jók :)

Hoztam nektek egy új részt. Aki ír kommentet, annak előre is köszönöm. Jó olvasást hozzá! Ja igen, még mindig várom a visszajelzéseket, hogy olvassa-e egyáltalán valaki, vagy ne is hozzak több részt."Én csak írom, de te magad vagy a dallam."
 
Harmincnegyedik rész
 

 

Day 10: Hogyan ismerkedtél meg a J-Rockkal?
Még egy régi német újságban, volt Miyaviról egy kétoldalas cikk, meg poszter, és azonnal felkeltette a figyelmemet a megjelenése. Elolvastam a cikket és érdekelni kezdett a srác, úgyhogy a neten is utánanéztem. Így kerültem a J-Rock világában :)

Zeneajánló:
Exo-K - History

2012.04.04. 21:54, Lexy

Nosztalgia

"Azok számára, akik elmerülnek a tündérmese mondanivalójában, a mese mély, csendes tóvá válik, amely először a saját képét tükrözi vissza; de mögötte hamarosan felfedezi a lelkünk belső kavarodását – a mélységeket, s azt, hogyan érjük el a békét magunkban és a világban, amely a küzdelmeink jutalma."

 

2012.04.01. 23:06, Lexy
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!