Reggeli kávé

Szia!
Örülök, hogy ide tévedtél. A lexyvampire névre keresztelt honlapom 2009.12.24-óta üzemel, jelenleg a How to get away with murder névre hallgató,  34.rucijába bújtatva. Az oldal tartalma és dizije mind Lexy munkája. Nincs más dolgod, mint körülnézni és máskor is visszajönni!
Jó nézelődést!

 

 
Táncoló galaxis


Live fast, die young!

Lexy, 22, barna haj, kék szem, piercingek, vidám, nagyszájú, spontán, őszinte, rajzol, könyvmoly, Árnyvadász, Exo, Miyavi, the GazettE, Akanishi Jin, anime, manga, dorama, Japán, Hamburg, fantasy, zene, buli, film, shopping, eper, kávé, West duo, koncertek

blog  {a bejegyzések lakhelye
Lexy  {a bloggerina bemutatkozik
történetek  {irodalmi próbálkozásaim
lexyvampire  {az oldal dolgai
vendégkönyv  {a mondanivalódnak
reklámkönyv  {a reklám helye

 

 
Csillagok dala

Véleményed kulturált módon fejtsd ki! ~ Ne itt reklámozz! Arra ott a reklámkönyv. ~ Ha valamelyik szabályt megszeged, törlöm az üzenetet!
 

 
Messzi álmaim

Tennivalók, vennivalók:
koncerteket dvdre kiírni
anyának szülinapi ajándékot venni
filmeket dvdre kiírni
videót megcsinálni
pénzt átutalni


 

Írnivalók:
Csontváros könyvkritika
Nők, akik inspirálnak
Cover - kedvenc dalfeldolgozásaim
Kedvenc bloggereim
Könyv vs. film
Tippek az egyetemhez

 

 
Szárnyaló idő


Dec. 31. - Líra kupon
Jan. 2. - JKV határidő
Jan. 5. - Első munkanap
Jan. 23. - Nina szalagavató
Jan. 29. - HTGAWM
Febr. 10. - Anya névnap
Febr. 14. - Bálint névnap
Febr. 14. - SOWK premier

 

 
Suttogó érzések

Jelenleg nézett:
Anime:
    ● La Corda d'Oro Blue Sky 7. rész
    ● Kamigami no Asobi 7. rész
    ● Haikyuu!! 7. rész
    ● Black Bullet 7.rész
    ● Karneval 3.rész
    ● Chihayafuru 2.évad 4.rész
    ● Hakuouki 3.évad 2.rész
    ● Maoyuu Maou Yuusha 2.rész 
    ● Zettai Karen Children: The
       Unlimited 2.rész

Dorama:
    ● Fated to love you 18. rész
    ● Fondant Garden 13.rész

Sorozat:
    ● How to get away with murder 9.rész
    ● Supernatural 6.évad 1.rész
    ● The Vampire Diaries 5.évad 13.rész
    ● The Originals 1.évad 14.rész
    ● New Girl 2.évad 10.rész

 

Jelenleg olvasott:
Könyv:
    ● Higasino Keigo: X - A gyilkos ismeretlen

Manga:
    ● Takarai Rihito: Seven Days
    ● Hino Matsuri: Vampire Knight
    ● Sato Zakuri: Mairunovich
    ● Hazuki Kanae: Sukitte Ii Na Yo
    ● Watanabe Ayu: L-DK
    ● Aihara Miki: Hot Gimmick
    ● Nicky Lee: The One 27.fejezet

 

 
Könnycseppek az esőben 

Szünetel: niky16 Pflore

 
Te énekelsz nekem
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Van egy dal a lelkemben

Helyzetjelentés :)

"A világ színeit és fényeit láthatjuk a szemünkkel is, de e színek és fények igazából csak a szívünkben kelnek életre."

 

Sziasztok!
A mai napom hihetetlenül unalmas volt. És emellett még teljesen feleslegesen mentem be a suliba is. Az első előadáson 50 helyett voltunk kb. 20-an. Utána volt több, mint egy óránk a tudományos nap megnyitásáig. Kimentünk egyet a városba, sétálgattunk, meg kirakatokat nézegettünk, de elég hamar fázni kezdtünk, szóval visszamentünk a suliba és leültünk az aulában dumálni. A többiek is mondták, hogy visszajönnek a megnyitóra, erre össz-vissz négyen voltunk a csoportból. Beültünk az előadóba, meghallgattuk a megnyitó szövegeket. Ez kb fél óra volt. Tök nagy volt a tömeg, ablak természetesen nem volt nyitva, úgyhogy rohadt meleg volt. És naná, hogy a melegtől meg elálmosodtam. A megnyitó után tartottak pár perc szünetet, úgyhogy fogtuk magunk és leléptünk. Nem fogok ott ülni a semmiért.
Amíg vártunk a megnyitóra, mindenféle téma szóba került és kiderült, hogy az egyik csaj utálja az édességet. Ez számomra annyira fura. Hogy lehet utálni az édességet? Nem azt mondom, hogy nem lehetséges. De akkor is fura. Vagy csak én gondolom így? :D
Csütörtökön elméletileg csak 1-2 órám lesz, de még meggondolom, hogy bemegyek-e bármelyikre is. Nincs sok kedvem.

Hoztam nektek egy új részt, remélem tetszeni fog. Jó olvasást hozzá.  A kommenteknek most is örülnék :) A szünetben felmerült bennem, hogy írok egy teljesen más témájú történetet is. Majd meglátjuk, hogyan lesz rá időm.
 


"Én csak írom, de te magad vagy a dallam."

Huszonötödik rész

 

Zeneajánló:
Sam Tsui - Pop Medley 2011

2011.11.08. 16:18, Lexy

Új design - Uruha

"Szeretem a cseresznyevirágot. Nem tudom miért, de megnyugszom, amikor lehullik. Talán mert ilyenkor mintha megszabadulnék attól a nyomott, szomorú érzéstől."

 

Sziasztok!
Elkészült az új, ezúttal Uruha névre hallgató design. Nem vagyok vele tökéletesen megelégedve, de talán nem lett annyira rossz. Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy mostanában egyre világosabbak a dizik? Na nem mintha baj lenne...
Letelt a szünet utáni első sulinap is. Reggel gond nélkül keltem fel hajnali ötkor, amin eléggé meglepődtem. Teljesen kipihent voltam :) Ez a hét eléggé össze-vissza lesz nekem. Szinte alig kell bemennem órára. Holnap valami tudományos nap lesz, úgyhogy a reggeli első órám lesz csak megtartva, utána különböző előadások lesznek. Bemegyek az elsőre, mert jelenléti ív lesz, aztán az első adandó alkalommal hazajövök. Szerdán szokás szerint csak egy órám lesz. Csütörtökön meg elméletileg kettő vagy három - még ez is kérdéses. De ma azt is hallottam, hogy lehet, hogy tanítás se lesz. Hogy miért, arról fogalmam sincs. Kiosztották ma az arculat és design zh-kat és 4-5-ös lett. Ma meg írtunk belőle egy másikat, azt hiszem, elég jól sikerült. Majd kiderül. A héten a szociológia referátumot is meg kellene csinálnom. El kell hozzá olvani egy tanulmányt (50 valahány oldal, ha jól tudom), aztán abból prezentációt csinálni.
Ahjjjj... de nincs kedvem hozzá...

Zeneajánló:
ViViD - Take Off

2011.11.07. 18:34, Lexy

A szerelem...

"Amikor vele vagy, minden értelmet nyer. A szíved kalapál, mellette az vagy, aki lenni szeretnél, nem pedig az, aki tényleg vagy. És a gondolat, hogy nélküle éld le az életed, nemcsak kibírhatatlan, hanem elképzelhetetlen."

 

Sziasztok!
Az őszi szünet is eltelt. Hihetetlen, hogy eltelt ez a hét. Bezzeg amikor az ember suliba jár, akkor nem megy ilyen gyorsan. Na mindegy. Ti mi jót csináltatok? Én rengeteget aludtam, meg egy csomó filmet néztem. Suli közben ezekre sajnos nincs sok időm, úgyhogy most bepótoltam a dolgot :D De nem mondhatom, hogy végig lustálkodtam, mert megírtam két beadandót, meg nekiálltam a szociológia referátumnak is. Ja meg még ott volt az a sok német is. De legalább ezekkel már nem kell bajlódnom.
A barátommal egész szünetben nem találkoztam, nem is beszéltünk. Csak írtunk egymásnak. Csütörtökön derült ki, hogy ő úgy tudta, hogy a héten is sulim van. Inkább nem fűzök hozzá semmit. A múltkor visszaolvastam az smsezéseinket a legelejétől. Teljesen más volt az első hónapok üzeneteinek a hangulata, mint a mostaniaké. A mostaniakból inkább tűnünk haveroknak, mint egy párnak. Azt hiszem, ez a kapcsolat már nagyon a végét járja. Lehet, hogy én sem tettem eleget érte, de abban is biztos vagyok, hogy ő sem. Végülis részemrő ez nem volt szerelem. Az elején még talán, de idővel az is elmúlt. Persze, szerettem/szeretek vele lenni, de az nem ugyanaz. Tegnap azon gondolkodtam, hogy voltam-e már igazán szerelmes. Annyira szerelmes, hogy mikor megláttam az illetőt, a gyomrom azonnal összezsugorodott, és mikor rám mosolygott, a világ legboldogabb emberének éreztem magam. Rá kellett jönnöm, hogy igen, voltam bizony. De az egy viszonzatlan szerelem volt. Azt hiszem, a srác tudta, hogy szeretem, de ő nem tekintett többnek egy barátnál. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy azóta sem éreztem ilyesmit. Voltak srácok, akikkel jártam, nem is egy, de senkinél nem éreztem ezt. Lehet, hogy csak rossz emberekkel kezdek. Nem tudom. Végülis még fiatal vagyok, előttem az élet - ahogy az idősebbek mondanák :) Igazuk van.

Hoztam nektek egy új részt, remélem tetszeni fog. Jó olvasást hozzá és dobjatok meg egy kommenttel, légyszi :)


"Én csak írom, de te magad vagy a dallam."

Huszonnegyedik rész

 


Ma délután, mint a villámcsapás, úgy ért az ihlet, úgyhogy hoztam még valamit. A kommenteket ehhez is várom :)

A szerelem
Egy baráti beszélgetés során felmerül a kérdés, hogy mi is az igaz szerelem. Reita pedig igyekszik a saját érzéseit a lehető legszebben megfogalmazni. Így születik meg a válasz, ami aztán vallomásokat hoz maga után.

Zeneajánló:
Final Fantasy Versus XIII Soundtrack - Last Heir ~ Noctis' Theme: Igazán inspirálóan hatott rám írás közben, úgyhogy nektek is csak ajánlani tudom. Gyönyörű *.*

2011.11.04. 21:17, Lexy

Higgy a mesében. Óvakodj a farkastól!

"A színeknek mindig van egy bizonyos fajta elkápráztató hatása. Ha ránézünk egy képre és az színes, teljesen mindegy, hogy mi van mögötte, az embernek felcsillan a szeme."
 

Sziasztok!
Kinek hogy telik / telt a hétvége? Az enyém egész jó volt. Rengeteget aludtam és filmeket néztem. Tegnap megnéztem A lány és a farkast és bár elég rosszakat mondtak róla, nekem nagyon tetszett, úgyhogy hoztam is nektek egy ajánlót.

A lány és a farkas
A lány piros köpenyt hord, és ellenállhatatlan: nemcsak a falubeli férfiakat, hanem az erdőben lakó farkast is elemi erővel vonzza…
A mindenki által ismert mese egy másik köntösbe bújtatva, tele borzongással és szerelemmel.

Higgy a mesében. Óvakodj a farkastól!

Ha el szeretnéd olvasni az egészet, akkor kattints ide.

Illetve még kitöltöttem egy tesztet, úgyhogy aki jobban meg akar ismerni, az olvassa el :)

Hatodik teszt - 60 kérdés


Zeneajánló:
A mai zeneajánló igazodik a frisshez, úgyhogy A lány és a farkas hivatalos soundtrackjéről ajánlok egy dalt, ami nagyon megfogott.

Fever Ray - The Wolf

2011.10.30. 13:45, Lexy

Végre...

"Csak az kell, hogy valaki kimondja: erős vagy. A láncod gyönge. És szabaddá teheted magad, amikor akarod."
 

Sziasztok!
Végre elérkezett az az idő is, amikor van időm valami normális bejegyzést is írni, nem csak pár sort. Nektek milyen hosszú a szünet? Nekem hivatalosan hétfőn kezdődik, de már ma sem kellett bemennem a suliba, mert pénteken nincs órám. És végre ki tudtam aludni magam rendesen, mert nem kellett korán kelnem. Annyira jó :D Mostanában nagyon sok ZH-t írtunk, úgyhogy jól jön majd a pihenés. Mondjuk az szívás, hogy még szünetben is tanulnom kell, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül...
A ZH-k közül hármat már megkaptunk, a vezetéselméletem 4-es lett, a másik meg 5-ös, a kommunikáció szintén 4-es. A kommunikációnak tökre örültem, mert az emberek kb 85%-ának 1-es vagy 2-es lett. Lett még pár 3-as, de annál jobb szinte alig.
Hmmm.... Miről kéne még mesélnem? Ja igen. Képzeljétek, a barátom múlt szerdán hívott és megbeszéltem vele, hogy délután találkozunk, mert mindketten ráértünk. Erre nem sokkal később kaptam tőle egy sms-t, hogy elmegy az egyik haverjával billiárdozni és nem tud velem találkozni. Kicsit se akadtam ám ki, áh dehogy... Még szerencse, hogy amúgy is ritkán tudunk találkozni a kevés szabadidőnk miatt, erre mikor tudnánk, lemondja a haverja miatt. Nagyon felkaptam a vizet. Úgy döntöttem, hogy nem keresem. Kíváncsi voltam, feltűnik-e neki. Erre most szerdán - egy hét után - kaptam tőle egy sms-t, hogy mi van velem, mert nem tud rólam semmit, meg hogy nincs-e baj. Na ezen is rendesen kiakadtam. Még csak fel se tűnt neki a dolog... Legközelebb, ha személyesen beszélek vele, meg fogom mondani neki, hogy nagyon szarul esett a dolog. Komolyan, ha ezt így folytatja, nem lesz jó vége...
Tegnap az egyik csoporttársammal - akit azt hiszem, nyugodtan hívhatok a barátnőmnek - rengeteg, nem éppen hétköznapi dologról beszélgettünk. Mesélte nekem, hogy 2 éve a barátnőjével az egyik közösségi oldalon megtalálták a kedvenc énekesük profilját, ami igazinak tűnt. Úgy értem, hogy szerintük nem volt kamuprofil. És hogy erről megbizonyosodjanak, írtak a srácnak, hogy ha ő az igazi és szereti a rajongóit, akkor a következő koncerten legyen piros pólóban. És a srác abban volt. Először nem akarták elhinni és arra gondoltak, hogy ez csak véletlen egybeesés lehet. De aztán többször is beszéltek a sráccal, aki tök szép, szinte szerelmi vallomás jellegű dolgokat kezdett írni a barátnőmnek egy idő után. Ő nem akarta komolyan venni ezeket, de azt mondta, hogy hihetetlenül szép dolgokat írt neki. És mikor 1-2 hónap múlva megjelent a zenekar új lemeze, aminek a srác az énekes volt, az új lemez dalainak néhány részlete megegyezett azokkal az üzenetekkel, amiket a barátnőmnek írt korábban ez az énekes. Még itt sem akarta elhinni teljesen a dolgot, úgyhogy figyelni kezdte, hogy az együttesnek mikor vannak koncertjei és megjelenései, illetve hogy ezekben az időpontokban a srác nem ír-e neki, mert akkor egyértelműen kamuprofil lenne. De a srác ilyenkor egyszer sem írt. Aztán azt is mondta a barátnőm, hogy a srác egy pár hónapja teljesen eltűnt és nem reagál az üzenetekre, amit ő nem tud mire vélni, de elvileg a zenekar most a következő albumon dolgozik. Először én sem akartam elhinni a dolgot, de nem olyan embernek ismertem meg a barátnőmet, aki hazudna, pláne nem ilyent. A mai napig nem tudja, hogy csak kamuprofil-e, vagy az igazi, de arról is dumáltunk, hogy ha kamu, akkor minden részletre nagyon oda kellene figyelni, meg akkor honnan tudták volna az album megjelenése előtt a dalszövegrészleteket? Én mindenesetre biztos nem fektetnék ennyi energiát valamibe, ami nem igaz. Mondta a barátnőm, hogy erről csak egy barátnője tudott, az, akivel megtalálták a profilt, és megegyeztek, hogy ezt senki másnak nem mondják el. Ennek ellenére elmondta nekem, mert megbízik bennem. És ez tök jól esett :)
Ma még mindenképp akarok hozni nektek új részt. Mindjárt elkezdem begépelni, és amint megvan, fel fog kerülni.

Meghoztam az új részt. Jó olvasást hozzá! És a kommenteknek természetesen most is örülnék :)


"Én csak írom, de te magad vagy a dallam."
Huszonharmadik rész

 


Zeneajánló:
Linkin Park - Breaking The Habit

2011.10.28. 13:38, Lexy

Pár sor...

"Megtaláltam a száját, és amikor megcsókoltam, hallottam artériáim vad dobolását a fejemben. Akárha szédület mélységébe merültem volna hirtelen, benne és önmagamban: kettőnk tengerében."
 

Sziasztok!
Igaz, hogy azt mondtam, pénteken jelentkezem, de nem volt rá időm. Sajnálom. Most viszont itt vagyok és hoztam nektek új részeket, egész pontosan kettőt. Jó olvasást és a kommenteknek most is örülnék :) Blogbejegyzést ismét nincs időm írni, de majd igyekszem. Jót tenne, ha mindent kiírhatnék magamból...

"Én csak írom, de te magad vagy a dallam."
Huszonegyedik rész
Huszonkettedik rész
 Zeneajánló:
The GazettE - The Suicide Circus : az új albumukról ez az egyik kedvencem :)

2011.10.08. 20:50, Lexy

Helyzetjelentés

"Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövönek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerűségében."
 

Sziasztok!
Két előadás között gyorsan beugrottam a sulikönyvtárba, és gondoltam, hogy akkor már írok pár sort ide is. Jelentem, hogy még élek :) Igaz, hihetetlenül fáradt vagyok. Ma este is csak későn érek haza, mert este még gazdasági alapok előadásom lesz. Holnap viszont nem kell bejönnöm, úgyhogy ha lesz időm, végre hozok egy hosszabb blogbejegyzést majd és néhány új részt is. Addig tartsatok ki :D

2011.10.06. 11:10, Lexy
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!