Reggeli kávé

Szia!
Örülök, hogy ide tévedtél. A lexyvampire névre keresztelt honlapom 2009.12.24-óta üzemel, jelenleg a How to get away with murder névre hallgató,  34.rucijába bújtatva. Az oldal tartalma és dizije mind Lexy munkája. Nincs más dolgod, mint körülnézni és máskor is visszajönni!
Jó nézelődést!

 

 
Táncoló galaxis


Live fast, die young!

Lexy, 22, barna haj, kék szem, piercingek, vidám, nagyszájú, spontán, őszinte, rajzol, könyvmoly, Árnyvadász, Exo, Miyavi, the GazettE, Akanishi Jin, anime, manga, dorama, Japán, Hamburg, fantasy, zene, buli, film, shopping, eper, kávé, West duo, koncertek

blog  {a bejegyzések lakhelye
Lexy  {a bloggerina bemutatkozik
történetek  {irodalmi próbálkozásaim
lexyvampire  {az oldal dolgai
vendégkönyv  {a mondanivalódnak
reklámkönyv  {a reklám helye

 

 
Csillagok dala

Véleményed kulturált módon fejtsd ki! ~ Ne itt reklámozz! Arra ott a reklámkönyv. ~ Ha valamelyik szabályt megszeged, törlöm az üzenetet!
 

 
Messzi álmaim

Tennivalók, vennivalók:
koncerteket dvdre kiírni
anyának szülinapi ajándékot venni
filmeket dvdre kiírni
videót megcsinálni
pénzt átutalni


 

Írnivalók:
Csontváros könyvkritika
Nők, akik inspirálnak
Cover - kedvenc dalfeldolgozásaim
Kedvenc bloggereim
Könyv vs. film
Tippek az egyetemhez

 

 
Szárnyaló idő


Dec. 31. - Líra kupon
Jan. 2. - JKV határidő
Jan. 5. - Első munkanap
Jan. 23. - Nina szalagavató
Jan. 29. - HTGAWM
Febr. 10. - Anya névnap
Febr. 14. - Bálint névnap
Febr. 14. - SOWK premier

 

 
Suttogó érzések

Jelenleg nézett:
Anime:
    ● La Corda d'Oro Blue Sky 7. rész
    ● Kamigami no Asobi 7. rész
    ● Haikyuu!! 7. rész
    ● Black Bullet 7.rész
    ● Karneval 3.rész
    ● Chihayafuru 2.évad 4.rész
    ● Hakuouki 3.évad 2.rész
    ● Maoyuu Maou Yuusha 2.rész 
    ● Zettai Karen Children: The
       Unlimited 2.rész

Dorama:
    ● Fated to love you 18. rész
    ● Fondant Garden 13.rész

Sorozat:
    ● How to get away with murder 9.rész
    ● Supernatural 6.évad 1.rész
    ● The Vampire Diaries 5.évad 13.rész
    ● The Originals 1.évad 14.rész
    ● New Girl 2.évad 10.rész

 

Jelenleg olvasott:
Könyv:
    ● Higasino Keigo: X - A gyilkos ismeretlen

Manga:
    ● Takarai Rihito: Seven Days
    ● Hino Matsuri: Vampire Knight
    ● Sato Zakuri: Mairunovich
    ● Hazuki Kanae: Sukitte Ii Na Yo
    ● Watanabe Ayu: L-DK
    ● Aihara Miki: Hot Gimmick
    ● Nicky Lee: The One 27.fejezet

 

 
Könnycseppek az esőben 

Szünetel: niky16 Pflore

 
Te énekelsz nekem
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Van egy dal a lelkemben

Helyzetjelentés

avagy hol a ... voltam már megint?

Sziasztok! Újra itt vagyok, megjöttem. Jelentem élek :) Köszönöm azt a néhány aggódó üzenetet, aranyosak vagytok. Semmi extra nem történt, csak zsúfolt volt a naptáram. Sok volt a programom, hivatalos ügyeket kellett intéznem, meg mellette meglepetés szülinapi bulit szervezni, szóval jobbra balra rohangáltam, meg telefonálgattam. De szerencsére mindent el tudtam intézni, jól sikerült a parti is.
A barátnőm a minap kérdezte, hogy mikor teszem fel a jegyzeteléssel kapcsolatos gondolataimat a blogra, én meg csak néztem, hogy miről beszél, mert már szeptember elején felraktam. Ma végre volt időm feljönni, és akkor láttam, hogy nem volt publikus a bejegyzés. Így jár az, aki túlzottan siet...
Az irományaimmal kapcsolatban is kaptam kérdéseket. Tudom, hogy régóta nem volt új rész, de sokáig nem volt ihletem. Az utóbbi időben megírtam pár részt, úgyhogy hamarosan jön a friss. Egy újdonsággal is készülök. Bár még nem tudom, hogy mikor fogom publikálni, de annak is eljön majd az ideje.
A Túlélési tippek egyetemistáknak sorozathoz még annyit fűznék hozzá, hogy ha van rá igény, akkor a beadandókkal, prezentációkkal kapcsolatban is összeszedem a gondolataimat. Csak jelezzétek, ha szívesen olvasnátok egy ilyen cikket.

2013.10.08. 19:42, Lexy

Túlélési tippek egyetemistáknak #3

Tanszerek és jegyzetelés

Tanszerek

A tanszerekkel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy én mit használatam, nekem mi vált be. De azt mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy neki mi a megfelelő.
Az első félévben füzeteket használtam. Minden tárgynak külön füzete volt, amibe jegyzeteltem. Ez a későbbiekben nem bizonyult túl praktikus megoldásnak, mert a legtöbb tárgyhoz nem volt elég egy füzet, viszont volt olyan tárgy is, aminél csak pár oldalt írtam egész félévben. 
A következő félévben tértem át arra a módszerre, amit aztán az egyetem végéig használtam is. Beszereztem egy átlátszó elejű gyorsfűzős dossziét, vettem egy csomag (100 db-os) lefűzhetős tasakot. Annyi tasakot fűztem a dossziéba, ahány tárgyam volt, a későbbiekben ha egy tárgynál túl sok jegyzetem volt, akkor kapott még egy tasakot. A dosszié végén mindig volt néhány tasak, pl. a fénymásolt papíroknak, nyomtatott órai anyagoknak, stb. Színes jelölőfülekkel, elválasztólapokkal külön lehet választani a tárgyakat, de erre a célra megfelelnek a színes post itek is, amiket a tasak szélére ragasztottam és ráírtam a tantárgy nevét. Sima nyomtatópapírra jegyzeteltem órán, amit aztán beletettem a megfelelő tantárgy tasakjába. Az adott tantárgyhoz tartozó összes jegyzetem egy tasakba került tehát.

Érdemes beszerezni színes tollakat, filceket is, amik a jegyzeted átláthatóságát is megkönnyítik, és szóbeli vizsgákra való készüléskor, a tételek, témakörök tanulásánál is jól jönnek. Nekünk pl. év közben is voltak egy-két tárgyból olyan csoportos feladataink, amikvél nagy hasznát vettük.

Én már jópár éve "rászoktam" a határidőnaplóra, minden év elején beszerzek egyet. Bele lehet írni az összes zh, leadandó időpontját, a vizsgák idejét, bármilyen sulival kapcsolatos dolgot. A határidőnaplómba is különböző színekkel jelöltem a különböző dolgokat. Pl. egy színt használtam a zh beírására, egyet a beadandókra, egyet a vizsgákra, illetve külön színnel jelöltem a privát programokat is. A határidőnapló nagyon jól jön, ha előre akarsz tervezni, illetve ami belekerül, arról nem tudsz elfeledkezni.

A post-iteket már a tasakok elválasztásánál is említettem, de jól jöhet még jegyzetkészítés közben, kötelező vagy ajánlott irodalom olvasásakor, vagy bármikor máskor :) Az sem árt, ha van nálad néhány gémkapocs, sosem lehet tudni, mikor kell.

 

Jegyzetelés

A jegyzetelés lényege az, hogy a leírtak alapján később képesek legyünk felidézni az elhangzottakat. Fontos, hogy elsajátítsuk a jegyzetelés helyes technikáját, hiszen nem csak a tanulmányaink, hanem később akár a munkánk során is jegyzetelnünk kell, például egy megbeszélés alkalmával. Ha valaki jól megtanul jegyzetelni, az sokat segít abban, hogy a későbbiekben olyan prezentációt készítsünk, melyből mások jó jegyzetet tudnak írni. A jegyzet készülhet kézzel vagy géppel, de géppel csak annak ajánlott, aki pontosan és gyorsan tud gépel úgy, hogy közben nem veszít a koncentrációjából sem, tehát a gépelés nem vonja el a figyelmét az óráról. A jegyzeteléshez mindössze papírra vagy jegyzetfüzetre, tollakra, színes filcekre és koncentrációra van szükséged.

Hogyan tudsz jó jegyzetet készíteni?
1. Gyakorolj!
A helyes jegyzetelés az értő olvasáshoz kapcsolódik, ezért a fejlesztést itt kell elkezdeni. Gyakorlásként olvass el egy cikket vagy egy könyvfejezetet és jegyzeteld ki. Az otthoni jegyzetelésre több időd jut, bármikor vissza tudsz térni, ha valamit nem értesz. Ezáltal az agyad rááll a megértés és jegyzetelés helyes technikájára, így könnyebben tudod követni és jegyzetelni az órák, előadások anyagát is.

2. Tanulj meg szűrni!
A jegyzetelés során az a legfontosabb, hogy meg tudd különböztetni a lényeges dolgokat a körítéstől. Ha egy összefüggő szövegből ki tudod szűrni a lényeget, akkor képes vagy tömör, logikus és átlátható jegyzetet készíteni.

3. Koncentrálj!
A jegyzeteléshez elengedhetetlen a teljes figyelem. Ha a gondolataink elkalandoznak, vagy másra figyelünk, el fogjuk veszíteni a fonalat és ezáltal értékes információktól esünk el. Arról nem is beszélve, hogy utána már nehezebb lesz követni a dolgokat.

4. Pontozz!
A jegyzeted akkor lesz logikus és könnyen átlátható, ha valamilyen formában pontokba szeded a gondolataidat. Én pl. számozással és egyéb jelzésekkel szoktam összekötni a gondolataimat, és ezáltal később könnyen visszafejthető lesz minden.

5. Rajzolj ábrákat!
Ha van rá lehetőséged, rajzolj! Az ábrák gyakran jobban segítik a megértést, mint a szöveg. A tanárok által készített ábrákat én pl. mindig le szoktam rajzolni, szükség esetén kevés, a megértést segítő  szöveggel egészítettem ki.

6. Írj példákat!
A tanárok, óraadók gyakran mondanak példákat az elmélet mellé. Ezeket mindig érdemes röviden lejegyzeni, mert a későbbiekben a megértést segíthetik. Illetve a vizsgákon is érdemes ezeket a példákon elmondani.

7. Keresd a középutat!
Ne írj le hosszú, összefüggő szövegeket, de ne használj csak kulcsszavakat se. Az összefüggő szöveg írása csak lassítja a jegyzetelést, ráadásul könnyen el is veszítheted az óra anyagát. Mire te leírsz egy mondatot, a tanár már elmond négyet, aztán csak nézel, hogy mi van? A kulcsszavak, túl sok rövidítés szintén nem jó megoldás. Jegyzetelés közben úgy tűnik, hogy teljesen rendben van, de pár hét, vagy hónap múlva már nem fogod tudni értelemzni őket. Pár szavas gondolatokat érdemes lejegyzetelni, a felesleg kihagyásával.

8. Kérdezz bátran!
Ha nem vagy biztos benne, hogy valamit jól értettél-e, vagy valahol elvesztetted a fonalat, kérdezz bátran! Ezáltal a tanár is látni fogja, hogy érdekel a dolog, meg te is megkapod a válaszod.

9. Használj szimbólumokat!
A szimbólumok használata lerövidítheti a jegyzetelési időt. Pl. ahelyett, hogy azt írnád "ebből az következik, hogy..." használj egy nyilat. Fontos azonban, hogy ne vidd túlzásba a használatukat, nehogy az érthetőség rovására menjen!

10. Használj színes tollakat, filceket!
Ezek az eszközök sokat segíthetnek a tagolásban. A későbbi visszaidézések során (főként a vizuális emberek) nagy hasznát veszik. Az egyes színek mellé jelentést is társíthatunk.

Tippek:
1. Mindig írj olvashatóan, különben értelmetlen lesz a jegyzetelés.
2. Ha már elsőre is átláthatatlannak és logikátlannak tűnik a jegyzeted, akkor a helyzet később csak rosszabb lesz. Ilyenkor a lehető leghamarabb gondold át újra az egészet és készíts belőle új, átlátható jegyzetet, amíg friss az anyag.
3. Ne add fel, ne mondd azt, hogy te nem tudsz jegyzetelni! A jegyzetelés képessége fejleszthető, ha nem foglalkozol vele, akkor a későbbiekben még nagy gondjaid lehetnek.
4. A jegyzetelésnek több módszere is van, pl. a Cornell-módszer vagy a mapping. Szakszövegek feldolgozásához, kijegyzeteléséhez a gondolattérképet szoktam alkalmazni.

2013.09.05. 18:57, Lexy

Túlélési tippek egyetemistáknak #2

Mit vigyek magammal az egyetemre?

A cikksorozat második részében a túlélőfelszerelést fogom bemutatni :) Az egyik gólya ismerősöm a hét elején megkérdezte, hogy mire lehet szüksége majd az egyetemen. Eszembe jutott, hogy talán más elsőéves sem tudja, mit kellene magával vinnie, úgyhogy egyértelmű volt, hogy erről is írok majd. Ha jól tudom, a legtöbb egyetemen csak a jövő héten kezdődik a tanítás, szóval még nem késtem el vele. A tanórákon szükséges dolgokra most nem térnék ki, azokról majd a következő cikkben lesz szó. Na, akkor nézzük szép sorban.

1. Órarend
Azt hiszem, ez mindenkinek egyértelmű. Lényegtelen, hogy kézzel írod, gépen készíted el, vagy szimplán csak kinyomtatod a Neptunból. Fontos, hogy az óra időpontja és neve mellett mindig szerepeljen az óra helye és a tanár vagy az óraadó neve. A helyet rövidíthetjük, pl. D épület 4.emelet 403.terem helyett írhatjuk azt, hogy D IV. 403.
Miért szerepeljen az órarendben a tanár neve? Nem egyszer kerültem abba a kellemetlen szituációba, hogy reggel a buszon ülve olvastam facebookon, hogy az egyik csoporttársam írta, hogy az órát áttették másik terembe, de hogy pontosan hova, azt nem. Az internet persze nem működik normálisan a buszon, szóval esélytelen, hogy pontos információt kérj. Mit tudsz ilyenkor csinálni? Megkérdezed a portást, hogy az adott tanár (akinek az óráját másik terembe tették) melyik terem kulcsát kérte el. És ilyenkor jön a buktató, mert fogalmad sincs, hogy hívják a tanárt. Na, az ilyen esetek elkerülhetők azzal, ha felírod a tanár nevét is.

2. Jegyzetfüzet mindenesnek
Az első órák alkalmával általában csak a félév során várható dolgok hangoznak el. Legyen nálad egy jegyzetfüzet, amibe felírhatod a zh-k várható időpontját, a kötelező vagy ajánlott irodalmat. Én a hiányzásaimat is vezetni szoktam azokból a tárgyakból, ahol komolyan kellett venni az órárajárást. Érdemes még ugyanabba a füzetbe felírni a könyvtár, a HÖK, a nyomda nyitvatartását, illetve a tanszéki ügyintéző és a tanulmányi osztály fogadási idejét is. A bejárósok a busz, vonat, metró, stb. menetrendjüket is ebben tarthatják. Sőt, én még az órarendem is ebben tartottam. Az én mindenes füzetem szinte hozzám nőtt az egyetemi időszakban, állandóan nálam volt. Segítségével lehetőség van a legfontosabb információkat egy helyen tárolni, és elkerülhető pl. a fogadási időn kívüli rohangászán a TO-ra.
Én anno az első egy-két hétben az órák közötti szünetben feltérképeztem az egyetem környékét. Megkerestem a legjobb kávézókat, kocsmát vagy bárt, pénztárcabarát éttermet, könyvesboltot, papírboltot és ezek nyitvatartását is felírtam a jegyzetfüzetemben. Unalmas esti óráimban kivettem a könyvtárból egy könyvet és beültem a kávézóba olvasni. Időt és energiát spórolhatsz magadnak, ha tisztában vagy a nyitvatartási időkkel.

3. Kozmetikai termékek
És most nem a púderre meg a szájfényre gondolok, hanem a dezodorra, a parfümre, a testpermetre és társaikra. Nálunk télen sokszor olyan durván fűtöttek, hogy még egy trikóban is meg lehetett sülni. Aztán erre még rájön adott esetben a stressz is, és már kész is a durva izzadás. És ha lehetséges, akkor ne essen már nehezünkre tenni a szagok ellen. Amikor bejött a hidegebb idő, mindig volt nálam kézkrém és ajakbalzsam is, mert a kezem meg a szám valami hihetetlen módon hajlamos a kiszáradásra, főleg télen.

4. Kézfertőtlenítő gél
Az egyetemen az év nagy részében sajnos nem volt szappan a mosdókban, úgyhogy esély sem volt egy alapos kézmosásra. Ilyen és hasonló esetekben tesz jó szolgálatot a kézfertőtlenítő.

5. Esernyő
Egy kis összecsukható esernyő a legtöbb táskában kényelmesen elfér és totál praktikus, ha sokat utazol. Ki tudja, mennyit változik az idő, amíg beérsz az egyetemre. Szintén ezen okból, mindig legyen nálad pulcsi vagy vékony dzseki, ha utazol. Előfordult, hogy ragyogó napsütésben indultam el az egyetemre, a buszról meg borongós, szeles időben szálltam le, és megfagytam volna egy szál pólóban, ha nincs nálam pulcsi.

6. Gyógyszerek
Szerintem ez nem is szorul magyarázatra. Érdemes magunknál tartani fájdalomcsillapítót, gyomorpanaszokra valamit (pl. puffadás, túl sok gyomorsav), görcsoldót, illetve nálam mindig volt torokfájás ellen is, mert nagyon kényes a torkom. Egy pár sebtapasz sem árt.

7. Egyebek
Ide sorolom az összes többi dolgot, melyek közül néhány teljesen egyértelműnek tűnik, de hátha valakinek nem jut eszébe. Tehát: pénz, iratok, könyvtári belépő/olvasójegy, mobil, papírzsepi, rágó, busz- vagy vonatbérlet, fésű, tükör, pendrive. A pendrive hasznos lehet, ha az órák közötti szünetben a könyvtárban egy beadandódon dolgozol, vagy ha el kell kérni az órai anyagot a csoporttársaidtól vagy a tanártól.


A következő cikkben összegyűjtöm a tanórákon és a tanuláshoz szükséges dolgokat, illetve írok majd a jegyzetelésről is.

2013.09.05. 17:05, Lexy

Túlélési tippek egyetemistáknak #1

Középiskola vs. egyetem

Anno mikor elkezdtem egyetemre járni azt sem tudtam mi merre, hogyan, mikor, meddig. A saját tapasztalataimat összegyűjtve igyekszem egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik most kezdenek felsőoktatási intézményben tanulni. Az egyetem bizony egészen más, mint a középiskola és nem árt, ha gyorsan belerázódik az ember. Első körben az alapvető különbségeket szedtem össze nektek.

1. Tanulni az egyetemen is kell, de másképp
Összességében szerintem többet kell tanulni az egyetemen, mint a középiskolában, de teljesen más eloszlásban és egy-egy anyagban vagy témakörben sokkal jobban el kell mélyedni.

2. Nagyobb a szabadság, de nagyobb a felelősség is
Alapvetően mindenki maga dönti el, hogyan osztja el az idejét, mikor milyen órára jár be. Nincs minden nap házi és felelés, vagy legalábbis csak kevés tárgyból. Számonkérések ritkábban vannak, azonba ezek alapos felkészülést igényelnek, hiszen adott esetben több hónap anyagát kell tudni, vagy a kötelező irodalom több száz oldalát.

3. Nagyobb önállóság
Fontos tisztában lenni azzal is, hogy az egyetem teljesen más, mint a középiskola. Itt senki nem fog helyetted elintézni semmit. Mindent neked kell csinálnod, neked kell utánanézned a dolgoknak: a tárgyak felvételétől kezdve, a könyvek beszerzésén át egészen a vizsgák felvételéig minden a te dolgod.
Ha valamivel nem boldogulsz,  vagy nem vagy biztos valamiben kérj segítséget a tanszéki ügyintézőtől. Az a dolguk, hogy segítsék a hallgatókat, szóval nyaggassátok őket nyugodtan, mi is azt tettük :D

4. Különböző típusú tantárgyak
Az egyetemen két tárgytípust különböztethetünk meg:
● az egyik nem igényel állandó felkészülést, ritkábbak a számonkérések, nincs vagy csak ritkán van házi, illetve némely tárgynak nem szükséges minden órájára bejárni
● a másik típus állandó felkészülést igényel, gyakoriak a számonkérések és a felelés, állandóak a házi feladatok, minden órán részt kell venni - és nem csak az aláírás megszerzése miatt, hanem az anyag megértése érdekében is. Ilyen pl. a nyelv, matek, mikro- és makroökonómia, nyomdai ismeretek, programozás.

5. "Nem tudok miből tanulni"
Gyakran hagyja el a hallgatók száját ez a mondat egy-egy számonkérés előtt, bár általában azok hangoztatják, akik nem jártak be órára. Nagy különbség, hogy a középiskolához képest az egyetemen nincs tankönyv. A tanárok általában a félév elején odaadják/lediktálják a kötelező vagy ajánlott irodalom listáját. Jobb esetben olyan könyvekről van szó, amikben jó az anyag és lehet belőle tanulni. Rosszabb esetben meg többszöri olvasás után is csak lesel, hogy mégis mi a fenéről beszél ez? A legtöbb tantárgyhoz azonban nincs könyv, tehát az órai jegyzeteidből kell tanulnod. Ezért is fontos, hogy jól tudj jegyzetelni. Az "elkérem xy-tól" a jegyzeteit általában nem működik, mivel egy másik személy máshogy jegyzetel, mint te, talán más dolgokat tart fontosnak, más összefüggésekben jegyzi meg könnyebben a dolgokat. A tanulság: be kell járni órákra, és tudni kell jól jegyzetelni. 

A későbbiekben arról is írok majd, hogyan lehet jó és átlátható jegyzetet készíteni.

2013.08.24. 15:39, Lexy

Top 10 legjobb cover

Viszonylag sok dalfeldolgozást hallgatok, szóval úgy éreztem, itt az ideje, hogy összegyűjtsem a kedvenceimet. Lesznek köztük általam sokat hallgatott cover előadók is, de lesznek olyanok is, akikre csak nemrég bukkantam rá.

3 Doors Down - Here Without You by Boyce Avenue
Őket kb. tavaly óta ismerem és szeretem. A srác hangja szerintem hihetetlenül jó, és rengeteg olyan dalt dolgoztak fel, amit imádok. Ehhez a számhoz meg amúgy is jó emlékek fűződnek.


 

  Image Dragons - Radioactive by Lindsey Stirling & Pentatonix
Ennek a dalnak az eredeti verzióját is imádom, baromi jó szám. A feldolgozásra csak pár hónapja bukkantam rá és gyakorlatilag azonnal a képzeletbeli listámra került.


Usher - DJ Got Us Falling In Love by Sam Tsui
Talán ő volt a legelső, akinek a feldolgozásaira azt mondtam, hogy ez már valami. Évek óta ismerem. Az ő előadásában olyan dalokat is megszerettem, aminek az eredeti verzióját egyenesen utálom.

 

Címkék: Cover Zene
2013.08.24. 00:06, Lexy

A világ árnyoldala

avagy akiknek jobban áll a fekete, mint az özvegyeknek

Sziasztok! Feltöltődve tértem vissza ide, ötletekkel tele, hogy miről kellene, szeretnék, fogok még írni. Úgy gondoltam, hogy egy könyvkritikával kezdenék.

Ez a poszt több szempontból is aktuális:
● azóta várat magára, mióta először olvastam A KÖNYVET (igen, csupa nagy betűvel, mert ez a legkedvencebb kedvencem)
● az újraolvasás miatt viszonylag friss az élmény
aug.29-től a mozikban is megtekinthető a könyvből készült film, 22-től pedig a legtöbb mozi már premier előtt is adja, a rajongók kedvéért :)

Na ki tudja, hogy miről van szó? Aki a Csontvárosra tippelt, az bizony nyert :) A borítóra kattintva elolvashatjátok a teljes kritikát.

"Nem fűztem nagy reményeket hozzá, egyszerolvasós könyvnek gondoltam... Hogy én mekkorát tévedtem! IMÁDTAM és még most is imádom :) Minden benne van, amire vágyom: akció, szerelem, humor, varázslatos világ és teremtmények. Mielőtt bárki azt hinné, hogy a könyv tömény romantika, meg nyáladzás, el kell mondanom, hogy nem. A szerelmi szál csak egy plusznak tűnik a főszál mellett."

Ha szeretnétek többet tudni erről a különleges világról, nézzetek be az Árnyvadász oldalra :)

2013.08.23. 15:33, Lexy

50 random kérdés

Sziasztok! A múltkor megválaszoltam 50 kérdést, de csak most volt időm feltenni ide. Olvassátok el, ha többet szeretnétek tudni rólam :)

1. Hány éves leszel öt év múlva? 25
2. Szerinted akkor házas leszel? Nem.
3. Milyen magas vagy? Kb.175 cm

4. Melyik filmet láttad utoljára? Rubinrot
5. Kit tárcsáztál utoljára? Linát
6. Ki hívott téged utoljára? Lina
7. Kitől kaptál utoljára SMS-t? Egy barátnőmtől
8. Jobban szeretsz SMS-t írni, vagy telefonálni? Inkább sms-t írok
9. Van háziállatod? Nincs
10. Mit csináltál tegnap éjfélkor? Örültem, hogy Magnus nyert a KÁP versenyen, és jó alaposan megmozgattam a szavazásban elfáradt ujjaim :D
11. A szüleid házasok/elváltak? Házasok
12. Mikor láttad utoljára anyudat? Fél órája.
13. Hova mentél utoljára? A konyhába
14. Mit szeretsz a télben? Szeretem a meleg lakásból egy bögre teával a kezemben a havas tájat nézni.
15. Mit szeretsz a nyárban? Magát az érzést, hogy nyár van. Olyankor valahogy mindenki felszabadultabb, vidámabb, kissé talán bolondabb is :)

2013.08.14. 21:18, Lexy
 

A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human