Reggeli kávé

Szia!
Örülök, hogy ide tévedtél. A lexyvampire névre keresztelt honlapom 2009.12.24-óta üzemel, jelenleg a How to get away with murder névre hallgató,  34.rucijába bújtatva. Az oldal tartalma és dizije mind Lexy munkája. Nincs más dolgod, mint körülnézni és máskor is visszajönni!
Jó nézelődést!

 

 
Táncoló galaxis


Live fast, die young!

Lexy, 22, barna haj, kék szem, piercingek, vidám, nagyszájú, spontán, őszinte, rajzol, könyvmoly, Árnyvadász, Exo, Miyavi, the GazettE, Akanishi Jin, anime, manga, dorama, Japán, Hamburg, fantasy, zene, buli, film, shopping, eper, kávé, West duo, koncertek

blog  {a bejegyzések lakhelye
Lexy  {a bloggerina bemutatkozik
történetek  {irodalmi próbálkozásaim
lexyvampire  {az oldal dolgai
vendégkönyv  {a mondanivalódnak
reklámkönyv  {a reklám helye

 

 
Csillagok dala

Véleményed kulturált módon fejtsd ki! ~ Ne itt reklámozz! Arra ott a reklámkönyv. ~ Ha valamelyik szabályt megszeged, törlöm az üzenetet!
 

 
Messzi álmaim

Tennivalók, vennivalók:
koncerteket dvdre kiírni
anyának szülinapi ajándékot venni
filmeket dvdre kiírni
videót megcsinálni
pénzt átutalni


 

Írnivalók:
Csontváros könyvkritika
Nők, akik inspirálnak
Cover - kedvenc dalfeldolgozásaim
Kedvenc bloggereim
Könyv vs. film
Tippek az egyetemhez

 

 
Szárnyaló idő


Dec. 31. - Líra kupon
Jan. 2. - JKV határidő
Jan. 5. - Első munkanap
Jan. 23. - Nina szalagavató
Jan. 29. - HTGAWM
Febr. 10. - Anya névnap
Febr. 14. - Bálint névnap
Febr. 14. - SOWK premier

 

 
Suttogó érzések

Jelenleg nézett:
Anime:
    ● La Corda d'Oro Blue Sky 7. rész
    ● Kamigami no Asobi 7. rész
    ● Haikyuu!! 7. rész
    ● Black Bullet 7.rész
    ● Karneval 3.rész
    ● Chihayafuru 2.évad 4.rész
    ● Hakuouki 3.évad 2.rész
    ● Maoyuu Maou Yuusha 2.rész 
    ● Zettai Karen Children: The
       Unlimited 2.rész

Dorama:
    ● Fated to love you 18. rész
    ● Fondant Garden 13.rész

Sorozat:
    ● How to get away with murder 9.rész
    ● Supernatural 6.évad 1.rész
    ● The Vampire Diaries 5.évad 13.rész
    ● The Originals 1.évad 14.rész
    ● New Girl 2.évad 10.rész

 

Jelenleg olvasott:
Könyv:
    ● Higasino Keigo: X - A gyilkos ismeretlen

Manga:
    ● Takarai Rihito: Seven Days
    ● Hino Matsuri: Vampire Knight
    ● Sato Zakuri: Mairunovich
    ● Hazuki Kanae: Sukitte Ii Na Yo
    ● Watanabe Ayu: L-DK
    ● Aihara Miki: Hot Gimmick
    ● Nicky Lee: The One 27.fejezet

 

 
Könnycseppek az esőben 

Szünetel: niky16 Pflore

 
Te énekelsz nekem
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Van egy dal a lelkemben

Visszatérés

Sziasztok!
Hosszú kihagyás után ismét itt vagyok, és a visszatérés örömére készítettem új külsőt is. Elméletileg mindenkinél úgy kell kinéznie, mint a fenti képen. Tudom, hogy megint a szürke (és árnyalatai) lett az alap, de már elég régóta motoszkált a fejemben egy ilyen :) A VK meg még mindig nagy kedvencem, szóval innentől egyértelmű volt a dolog.
Ha valakit esetleg érdekel, hogy miért nem jelentkeztem eddig, röviden összefoglalom:
1. Februárban gyakorlaton voltam annál a tv-nél, ahol nyáron is. Nyáron szinte minden alapot megtanultam náluk, úgyhogy most sokkal több és sokkal nagyobb volumenű munkát bíztak rám.
2. Februárban elkezdtem írni a szakdolgozatomat is, ami szintén nagy meló. Gyakorlatilag két hetem van a leadásig, és még nem vagyok kész vele. Jó, már nem hiányzik sok minden, de akkor is...
3. Márciustól elkezdődött a suli is. Az ember azt gondolná, hogy legalább az utolsó, ráadásul a februári gyakorlat miatt két hónapra rövidült félévben megkímélnek a tanárok. Hát rohadtul nem. Sokkal több mindent várnak tőlünk, mint mondjuk az előző félévben.
Szóval mindent összevetve sem időm, sem energiám, sem kedvem nem volt írni. Őszintén megmondom, hogy örültem, ha szusszanni van időm. Az elkövetkező időszakban igyekszem azért ennyire nem eltűnni.

2013.03.29. 22:39, Lexy

Last to Know

2013.01.22. 19:18, Lexy

Káosz a fejemben :S

Sziasztok!
Azt hiszem, most egy hatalmas panaszáradat jön, amiért előre is bocsánatot kérek, de valahol ki kell adnom magamból. Mostanában alig ismerek magamra. A hangulatom valahol a béka segge alatt van, semmihez nincs kedvem. Legszívesebben bebújnék az ágyam, a jó meleg paplan alá, aztán átaludnám ezt az egészet. Valószínűleg ez a hülye időjárás is rányomja a bélyegét a napjaimra. Eső, hó, szél, fagy. Naná, hogy nincs kedvem még kimozdulni se.
Nagyon tele van a fejem, túl sok minden kavarog bennem. Annyi minden miatt aggódok. Aggódok, hogy a felsőoktatási jelentkezésem miatt. Mert igen, a jelenlegi szakom elvégzése után én még tanulni szeretnék, és ahhoz most kell majd jelentkeznem. De mi van, ha nem vesznek fel oda, ahova menni szeretnék? És ha nem vesznek fel, akkor mi a fenét fogok csinálni? Dolgozni kezdek. De mégis hol? A legtöbb helyen azt mondják majd valószínűleg, hogy gyakorlott emberre van szükségük. De könyörgöm, egy pályakezdő hogy rendelkezhetne több év tapasztalatával? Ha meg esélyt sem adnak a próbálkozásra, akkor nem is lesz meg a kellő gyakorlat, tapasztalat. Aggódom a suli miatt is. Mivel februárban szakmai gyakorlaton vagyunk, tulajdonképp csak két és fél hónap az, ami tényleg suliidő. De gyanítom, hogy ez idő alatt meg majd megszakadok, annyi minden lesz. Arról meg már nem is beszéljünk, hogy közben még a szakdolgozatomat is meg kell írnom, és ahogy a barátaimtól hallottam, az sem egy leányálom.
A magánéletem az utóbbi időben meg kész vicc, de komolyan.
Múltkor összefutottam egy egyik exemmel, R-rel. A szakításunk óta tök semleges kapcsolatban vagyunk. Ha találkoztunk valahol, köszöntünk egymásnak, váltottunk pár szót, aztán mindenki ment a maga dolgára. Hát most nem így volt. Mindketten ráértünk, ő meg feldobta, hogy mivel rég találkoztunk, üljünk be valahova dumálni. Belementem, mert miért ne alapon. Tök jól elszórakoztunk, nevettünk egy csomót, tényleg jól éreztem magam. Jól eldumáltuk az időt, aztán búcsúzáskor hirtelen magához húzott és megcsókolt. Úgy meglepődtem, hogy reagálni sem tudtam. Ő meg csak mosolygott, és közölte, hogy majd hív. Pár nappal később hívott is, hogy találkozzunk. Forralt boroztunk, sétálgattunk, beszélgettünk, aztán csak úgy spontán benyögte, hogy aznap szakított a barátnőjével, mikor megcsókolt, és hogy újrakezdhetnénk, mert most mindketten szinglik vagyunk. Ebből nekem az jött le, hogy én leszek a pótlék, amire totál nincs szükségem. Ezt meg is mondtam neki, mire közölte, hogy félreértem, mert ő már korábban meg akart keresni, mert még mindig szeret és igazából miattam szakított a barátnőjével. Mondom ez hulla jó, de én egy szóval nem mondtam neki, hogy akarok tőle valamit. Szóval ott volt ez az aranyos, jófej, vicces srác, és őszintén szólva kissé meg is sajnáltam, hogy két szék között a földre fog esni, de megmondtam neki, hogy én már csak haverként tekintek rá, és nem akarom újrakezdeni. Azóta beszéltünk egy párszor telefonon, de nem találkoztunk.
Még a nyáron említettem nektek egy srácot, akivel már 4 éve ismerjük egymást és szinte az első perctől kezdve barátok voltunk, aztán ő júliusban bevallotta, hogy szerelmes belém. Emlékeztek? Vele találkozgattam egy ideig, elmentünk ide-oda, jól elvoltunk, és össze is jöttünk, de nem volt hosszú kapcsolat, mert nem igazán működött. Azt hiszem, az lehetett a baj, hogy  féltünk mindent beleadni a kapcsolatunkba, mert ha a végén rosszul sül el a dolog, akkor annyi a négy éves barátságunknak, ami viszont mindkettőnknek sokat jelent. Szóval barátok maradtunk, és ment minden tovább úgy, mint régen. Múlt héten találkoztunk, és megint szerelmet vallott. Azt mondta, tudja, hogy utoljára nem működött köztünk, de szeretné megint megpróbálni, mert nagyon szeret és nem hiszi, hogy így továbbra is a barátom tud maradni. Na bumm. Kértem tőle egy kis időt, hogy átgondoljam a dolgokat, de nem igazán tudom, mit kéne tennem. Ő tényleg egy nagyon édes srác, olyan, akivel bármiről lehet beszélni, kedves, intelligens, jól megértjük egymást. Tényleg minden megvan benne, amire szükségem van, de legutóbb sem ment. Akkor most miért lenne más? Az mondjuk tény, hogy mindketten változtunk egy kicsit. De őszintén nem tudom, mit kéne csinálnom.
El kellene mennem bulizni, kiereszteni a gőzt, kitombolni magam, de még ahhoz sincs kedvem. Így meg csak gyűlik bennem minden. Már előre látom, hogy ennek rossz vége lesz....
Hogy egy jó hír is legyen a végére: múlt héten letudtam mindent, szóval vége a vizsgaidőszaknak :)

2013.01.22. 15:55, Lexy

Könyvajánló

Megfogadtam, hogy idén többet olvasok majd, mint tavaly, úgyhogy január 2-án nagy lelkesedésemben el is olvastam egy könyvet. És most végre az ajánlóját is volt időm megírni :D

Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Könnyed kis olvasmány, tinikkel a főszerepben. Rettentően olvastatta magát - mindössze pár óra alatt elolvastam. Tommy édes volt, a romantikus jelenetek meg jót tettek a lelkemnek :)

Elolvasom a teljes ajánlót >>

 

2013.01.19. 15:43, Lexy

Zeneajánló

Jasmine - One

2013.01.18. 19:13, Lexy

Első ránézésre: téli szezonos animék

Amnesia

A szezonban ezt az animét vártam a legjobban, de elég vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban. A sztorija érdekesnek tűnik, a későbbiekben még sok mindent ki lehet hozni belőle az amnéziára alapozva. A szereplők szimpatikusak, bár az első rész közben csak fogtam a fejem, mert a főhősnő még a szokásosnál is bambábbnak tűnt. A karakterek színes szemei először kissé érdekesek voltak, de gyorsan megszoktam és most már kifejezetten tetszik. A ruhák néhány karakternél furcsára sikerültek szerintem, de egy pár rész után talán már fel sem fog majd tűnni :D Az első rész után úgy gondoltam, hogy 1-2 részt még megnézek, aztán majd kiderül, hogy dobom-e vagy folytatom. Tegnap megnéztem a második részt is, az már jobban tetszett :) A készítőknek sikerült még nagyobb káoszt csinálniuk. A felvillanó emlékképek (legalábbis annak tűnnek) és az ismét felbukkanó titokzatos, zöld hajú idegen pedig csak fokozzák az izgalmakat. A második rész vége nagyon piszkálta a kíváncsiságomat, úgyhogy – ha többet nem is – pár részt még biztos megnézek belőle.
 

Cuticle Tantei Inaba

Nem is tudom, erről mit mondjak. Kb. minden második másodpercben elsütnek valami poént – vagy poénosnak vélt dolgot -, így még véletlenül sem tudtam komolyan venni. A karakterek nem fogtak meg különösebben, de a kisöccs eltűnéséből talán még ki lehet hozni valamit. Az első rész után azt mondanám, hogy nem fogom végig nézni, de 1-2 rész esélyt még adok neki.
 

Maoyuu Maou Yuusha

Egyenlőre erről sem tudok túl sok jót mondani. A szereplők nem lettek különösebben érdekesek, a humor meg nem igazán jön be. Az alapsztori sem valami extra, bár a gazdasági dolgokat elég részletesen kivesézik. 1-2 részt ez is kap még, de szerintem ezt is dobni fogom.

 

Zettai Karen Children: The Unlimited

Úgy tűnik, hogy ebből még egy izgalmas anime is lehet. A főszereplő egy kissé eltúlzott figurának tűnik ugyan, de ha ezen túllép az ember, egész élvezhető. Az első részből túl sok minden nem derül ki, inkább csak bemutatkozik néhány karakter. Majd kiderül, mi lesz belőle…

 

Ez a szezon egyenlőre elég gyengének tűnik, de van még néhány várományosom :) Úgy néz ki, hogy az előző szezonokban még meg nem nézett animékből kell majd megélnem.

2013.01.18. 18:29, Lexy

Ajánlók


Hiiro no Kakera

Visual novel alapján készült anime, ízig-vérig bishounenekkel és lendületes harcjelenetekkel megspékelve.

Elolvasom a teljes ajánlót >>

 

 

 

Hiiro no Kakera 2

Az első évad méltó folytatása, amely felfedi a múltat és a titkokat. Néhányan komoly lépésre szánják el magukat, a kapcsolatok pedig egyre mélyülnek...

Elolvasom a teljes ajánlót >>

 

 

2013.01.18. 17:38, Lexy
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!