Reggeli kávé

Szia!
Örülök, hogy ide tévedtél. A lexyvampire névre keresztelt honlapom 2009.12.24-óta üzemel, jelenleg a How to get away with murder névre hallgató,  34.rucijába bújtatva. Az oldal tartalma és dizije mind Lexy munkája. Nincs más dolgod, mint körülnézni és máskor is visszajönni!
Jó nézelődést!

 

 
Táncoló galaxis


Live fast, die young!

Lexy, 22, barna haj, kék szem, piercingek, vidám, nagyszájú, spontán, őszinte, rajzol, könyvmoly, Árnyvadász, Exo, Miyavi, the GazettE, Akanishi Jin, anime, manga, dorama, Japán, Hamburg, fantasy, zene, buli, film, shopping, eper, kávé, West duo, koncertek

blog  {a bejegyzések lakhelye
Lexy  {a bloggerina bemutatkozik
történetek  {irodalmi próbálkozásaim
lexyvampire  {az oldal dolgai
vendégkönyv  {a mondanivalódnak
reklámkönyv  {a reklám helye

 

 
Csillagok dala

Véleményed kulturált módon fejtsd ki! ~ Ne itt reklámozz! Arra ott a reklámkönyv. ~ Ha valamelyik szabályt megszeged, törlöm az üzenetet!
 

 
Messzi álmaim

Tennivalók, vennivalók:
koncerteket dvdre kiírni
anyának szülinapi ajándékot venni
filmeket dvdre kiírni
videót megcsinálni
pénzt átutalni


 

Írnivalók:
Csontváros könyvkritika
Nők, akik inspirálnak
Cover - kedvenc dalfeldolgozásaim
Kedvenc bloggereim
Könyv vs. film
Tippek az egyetemhez

 

 
Szárnyaló idő


Dec. 31. - Líra kupon
Jan. 2. - JKV határidő
Jan. 5. - Első munkanap
Jan. 23. - Nina szalagavató
Jan. 29. - HTGAWM
Febr. 10. - Anya névnap
Febr. 14. - Bálint névnap
Febr. 14. - SOWK premier

 

 
Suttogó érzések

Jelenleg nézett:
Anime:
    ● La Corda d'Oro Blue Sky 7. rész
    ● Kamigami no Asobi 7. rész
    ● Haikyuu!! 7. rész
    ● Black Bullet 7.rész
    ● Karneval 3.rész
    ● Chihayafuru 2.évad 4.rész
    ● Hakuouki 3.évad 2.rész
    ● Maoyuu Maou Yuusha 2.rész 
    ● Zettai Karen Children: The
       Unlimited 2.rész

Dorama:
    ● Fated to love you 18. rész
    ● Fondant Garden 13.rész

Sorozat:
    ● How to get away with murder 9.rész
    ● Supernatural 6.évad 1.rész
    ● The Vampire Diaries 5.évad 13.rész
    ● The Originals 1.évad 14.rész
    ● New Girl 2.évad 10.rész

 

Jelenleg olvasott:
Könyv:
    ● Higasino Keigo: X - A gyilkos ismeretlen

Manga:
    ● Takarai Rihito: Seven Days
    ● Hino Matsuri: Vampire Knight
    ● Sato Zakuri: Mairunovich
    ● Hazuki Kanae: Sukitte Ii Na Yo
    ● Watanabe Ayu: L-DK
    ● Aihara Miki: Hot Gimmick
    ● Nicky Lee: The One 27.fejezet

 

 
Könnycseppek az esőben 

Szünetel: niky16 Pflore

 
Te énekelsz nekem
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Van egy dal a lelkemben

Túlélési tippek egyetemistáknak #1

Középiskola vs. egyetem

Anno mikor elkezdtem egyetemre járni azt sem tudtam mi merre, hogyan, mikor, meddig. A saját tapasztalataimat összegyűjtve igyekszem egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik most kezdenek felsőoktatási intézményben tanulni. Az egyetem bizony egészen más, mint a középiskola és nem árt, ha gyorsan belerázódik az ember. Első körben az alapvető különbségeket szedtem össze nektek.

1. Tanulni az egyetemen is kell, de másképp
Összességében szerintem többet kell tanulni az egyetemen, mint a középiskolában, de teljesen más eloszlásban és egy-egy anyagban vagy témakörben sokkal jobban el kell mélyedni.

2. Nagyobb a szabadság, de nagyobb a felelősség is
Alapvetően mindenki maga dönti el, hogyan osztja el az idejét, mikor milyen órára jár be. Nincs minden nap házi és felelés, vagy legalábbis csak kevés tárgyból. Számonkérések ritkábban vannak, azonba ezek alapos felkészülést igényelnek, hiszen adott esetben több hónap anyagát kell tudni, vagy a kötelező irodalom több száz oldalát.

3. Nagyobb önállóság
Fontos tisztában lenni azzal is, hogy az egyetem teljesen más, mint a középiskola. Itt senki nem fog helyetted elintézni semmit. Mindent neked kell csinálnod, neked kell utánanézned a dolgoknak: a tárgyak felvételétől kezdve, a könyvek beszerzésén át egészen a vizsgák felvételéig minden a te dolgod.
Ha valamivel nem boldogulsz,  vagy nem vagy biztos valamiben kérj segítséget a tanszéki ügyintézőtől. Az a dolguk, hogy segítsék a hallgatókat, szóval nyaggassátok őket nyugodtan, mi is azt tettük :D

4. Különböző típusú tantárgyak
Az egyetemen két tárgytípust különböztethetünk meg:
● az egyik nem igényel állandó felkészülést, ritkábbak a számonkérések, nincs vagy csak ritkán van házi, illetve némely tárgynak nem szükséges minden órájára bejárni
● a másik típus állandó felkészülést igényel, gyakoriak a számonkérések és a felelés, állandóak a házi feladatok, minden órán részt kell venni - és nem csak az aláírás megszerzése miatt, hanem az anyag megértése érdekében is. Ilyen pl. a nyelv, matek, mikro- és makroökonómia, nyomdai ismeretek, programozás.

5. "Nem tudok miből tanulni"
Gyakran hagyja el a hallgatók száját ez a mondat egy-egy számonkérés előtt, bár általában azok hangoztatják, akik nem jártak be órára. Nagy különbség, hogy a középiskolához képest az egyetemen nincs tankönyv. A tanárok általában a félév elején odaadják/lediktálják a kötelező vagy ajánlott irodalom listáját. Jobb esetben olyan könyvekről van szó, amikben jó az anyag és lehet belőle tanulni. Rosszabb esetben meg többszöri olvasás után is csak lesel, hogy mégis mi a fenéről beszél ez? A legtöbb tantárgyhoz azonban nincs könyv, tehát az órai jegyzeteidből kell tanulnod. Ezért is fontos, hogy jól tudj jegyzetelni. Az "elkérem xy-tól" a jegyzeteit általában nem működik, mivel egy másik személy máshogy jegyzetel, mint te, talán más dolgokat tart fontosnak, más összefüggésekben jegyzi meg könnyebben a dolgokat. A tanulság: be kell járni órákra, és tudni kell jól jegyzetelni. 

A későbbiekben arról is írok majd, hogyan lehet jó és átlátható jegyzetet készíteni.

2013.08.24. 15:39, Lexy Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!